Verstopt toilet? Wat te doen.

Voordat je begint:

Als je doortrekt en de toilet spoelt niet door, spoel dan geen 2de keer door, dan bestaat de kans dat het toilet overspoelt.

Leg voor de zekerheid een handdoek of keuken papier op de grond, en houd u deur open, i.v.m. eventuele stank of chemische dampen van een ontstoppingsmiddel. Houdt uw kinderen goed in de gaten, een ontstoppingsmiddel is zeer giftig.

Verstopping verwijderen met rubberhandschoenen:

Door rubberhandschoenen aan te trekken kunt u voelen of er niet eventueel een object, zoals een speelgoedje, wc-rol of houder vast zit in de toilet hals.

Ontstoppen met afwasmiddel en heet water:

Spuit een beetje afwasmiddel in de hals van het toilet, en giet daarna van een kleine hoogte een emmer heet water ( niet kokend, dat kan de keramische pot beschadigen) in de pot. Door van een hoogte te gieten, voeg je extra druk toe. Het afwasmiddel kan vet oplossen, waardoor de verstopping verholpen zou kunnen worden. Laat het water en afwasmiddel 5 minuten intrekken en spoel daarna het toilet door.

Ontstopper:

Spoel de ontstopper even af met warm water, zodat het rubber flexibeler wordt. Plaats de ontstopper in de toilet hals en druk stevig en langzaam aan. Trek snel aan de ploemper om een zuigkracht te creëren. Herhaal dit tot de verstopping is opgelost.

Baksoda en Azijn:

Het gaat hier niet om soda die wij als reinigingsmiddel gebruiken maar om bakingsoda.

Giet een pak bakingsoda in de hals van het toilet en daarna een fles Azijn. Giet er een emmer heet water bij, het gaat nu schuimen en borrelen. Laat dit de gehele nacht intrekken. Door de volgende ochtend kunt u doorspoelen en kijken of de verstopping is opgelost.

Ontstoppingsmiddel:

Als niets werkt, kunt u een ontstoppingsmiddel kopen, Let wel op: dit is zeer slecht voor het milieu en giftig ( kinderen).

Lees goed de instructies op de verpakking en volg deze op.

Verstopte afvoer?

Heeft u een verstopte afvoer in de keuken of badkamer, volg dan de stappen op met de ontstopper, of Het bakingsoda met azijn of ontstoppingsmiddel.

Gebruik nooit soda ( reinigingsmiddel) dit gaat verderop in het sifon of afvoer klonteren en verstenen.

Geef altijd aan uw loodgieter door, welk middel u hebt gebruikt voor een ontstopping. Loodgieters kunnen anders ernstige brandwonden oplopen!

OVER ONS

We houden van wat we doen en dat blijkt. Ons loodgietersbedrijf helpt mensen al meer dan 10 jaar om hun sanitaire problemen snel en professioneel op te lossen.

Wij ontstoppen uw afvoer in de keuken, badkamer, toilet of riool.

Wij werken in de regio’s Haarlemmermeer, Leiden, Den Haag, Katwijk en de Bollenstreek.

CONTACTGEGEVENS

Telefoonnummer

0618149420

E-mailadres

info@htrrioolservice.nl

Postadres

Walserij 37, 2211SJ Noordwijkerhout

Kvk nummer:

75013827

Btw nummer

NL001596577B72

©2023 – Alle rechten voorbehouden